Over Helpelientje

Over ons

Helpelientje is dé organisatie die uitkomst biedt voor situaties voortkomend uit de bezuinigingen in de zorg.

 

Gevolgen van bezuinigingen in de zorg

Wegens veel bezuinigingen in de zorg, komen een groot aantal mensen hulp en zorg die zij nodig hebben tekort. Thuiszorg-hulpverleners krijgen steeds minder tijd om deze hulp en zorg voldoende te kunnen bieden. Ook zijn er veel hulpvormen die zij gewoonweg niet meer uit mogen voeren. Terwijl je ziet dat de persoon deze hulp en zorg nog wel erg hard nodig heeft.

Er zijn er een hele hoop hulpverleners vanuit de thuiszorg ontslagen vanwege de bezuinigingen. Dit alles is het gevolg van de bezuinigingen door de overheid en veroorzaakt een zeer oneerlijke situatie voor zowel de hulpverleners als de hulpbehoevenden.

Daarnaast zie je dat familie en naasten van de hulpbehoevenden steeds minder in de gelegenheid komen om de hulp en zorg te bieden die nodig is. En mantelzorgers die overbelast worden.

Zowel de hulpbehoevende, hulpverleners, mantelzorgers, familie en naasten staan machteloos.

 

 

De uitkomst

Helpelientje is opgericht met als doel een oplossing te bieden voor alle partijen die betrekking hebben op deze situatie. Ons voornaamste doel van het oprichten van deze organisatie, is om betaalbare en kwalitatieve ondersteuning te bieden aan particulieren om ervoor te zorgen dat zij zo lang mogelijk in hun eigen leefomgeving kunnen blijven wonen.

Daarnaast zorgt Helpelientje voor ondersteuning of gehele overname van de hulp en zorg die de mantolzorger, familie of naasten voorheen boden, zodat zij niet overbelast worden. En tot slot creëert Helpelientje weer werkgelegenheid voor de personen die zijn wegbezuinigd uit de zorg, zodat zij weer geld kunnen verdienen en daarnaast een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Helpelientje, opgericht door Selina Levens,  is een gespecialiseerde een snel groeiende organisatie op het gebied van thuiszorg en huishoudelijke hulp aan particulieren. Selina is een ondernemer met hart en ziel, een liefde voor mensen en heeft een buitengewone passie voor wat zij doet. Haar bedrijf en de diensten die zij vanuit haar bedrijf levert, staan centraal in haar leven. Tevens is zijn de oprichtster van het snel groeiende schoonmaakbedrijf Totaal Schoon, met een zeer uniek service pakket.

Selina Levens HelpelientjeSelina: “Een aantal jaren geleden had ik zelf hulp nodig vanuit de thuiszorg. Hierbij merkte ik al snel hoe lastig dit was. Ik kreeg onvoldoende de hulp en zorg die ik nodig had om te kunnen blijven leven in mijn eigen omgeving. Gelukkig was dit maar van tijdelijke aard en ben ik fysiek weer gezond. Maar toch heeft dit mij aan het denken gezet. Ik ben op onderzoek uitgegaan en heb oplossingen en mogelijkheden gevonden. Deze heb ik samengebracht in 1 organisatie, genaamd: Helpelientje.”

 

Helpelientje kan voor vele particulieren een uitkomst bieden.